Despre Cameea

Luna aceasta sărbătorim 5 ani de activitate!

Simplu, în decembrie 2014 am făcut primii pași, apoi am numărat primele reușite, au urmat primele obiective atinse cu succes, iar acum sarbatorim 5 ani! Simplu…deși povestea noastră e complexă. Sunt 5 ani de muncă permanentă, susținută de o echipă dinamică și puternică, 5 ani în care am învățat enorm de la fiecare turist în parte. Mulțumim tuturor acelora care ați fost alături de noi de-a lungul timpului și vă asigurăm de loialitatea noastră în continuare.

 

Istoricul pensiunii

Situată într-un cadru liniștit, departe de zgomotul si poluarea din centrul orașului, pensiunea Cameea oferă servicii de cazare la standarde ridicate, fiind locul ideal pentru petrecerea timpului liber și odihnă, înconjurat fiind de piese de mobilier decorate cu foiță de aur, oglinzi și candelabre din cristal. Priveliștea încântătoare oferită de munții Bucegi este vizibilă din toate cele 7 camere, decorate și denumite în culorile pietrelor semiprețioase: SAFIR, RUBIN, AMETIST, ACVAMARIN, CITRIN, GRANAT și SMARALD,  ale pensiunii Cameea.

Inspirați de istoria, eleganța și unicitatea cameelor am decis sa creem o poveste asemănătoare. Pensiunea Cameea poate fi considerată, pe drept cuvănt, o apariție nouă și unică în peisajul touristic montan românesc. Am avut grijă să alegem fiecare element astfel încât sentimentele de confort și relaxare să se instaleze în fiecare dintre clienții noștri odată cu trecerea pragului pensiunii. O experiență completă, pusă în valoare de fiecare detaliu, fie el observabil sau nu.

Cameea, podoabă fără vârsta, a evoluat de la o bucată de lut gravată care se folosea în antichitate la sigilarea unor acte, grecii și apoi romanii fiind cei ce au folosit-o cu precădere. Primele camee au fost găsite in Mesopotania, Grecia și în Imperiul Roman. In timpul Renașterii, acest gen de podoabă a fost mai puțin populară, însă familia de Medicis a început să comande bijutierilor, camee cu simbolistică creștină.

Cameea este o piatră dură, sculptată în relief, astfel încât să aibă două culori: portretul are o nuanță mai deschisă iar fundalul una mai închisă.

Camee realizate din scoici marine, așa cum a primit frumoasa Josephine, la întoarcerea soțului ei Napoleon Bonaparte din Italia, in 1796.20-09-2016-pensiunea-cameea2048px-116

Camee din pietre semiprețioase, montate în metale nobile precum aurul sau argintul, au fost comandate bijutierilor parizieni care preluând tehnica italiană, au început să creeze aceste sculpturi miniaturale al căror potențial s-a dovedit a fi valorificat în timp.

Bijuterie de zi ori de seară, a fost și este purtată ca broșă sau pandantiv dar și prinsă de o panglică neagră din catifea sau satin în culori pastelate.

Dacă Josephine a relansat cameea ca modă, regina Victoria a consacrata-o, iar Ecaterina cea Mare avea o impresionantă colecție.

In general, cameea (din italianul “cameo”) înfățisează predilect portretul unei femei, al unor zeițe sau al unui zeu din mitologia greacă ori romană, portrete de femei sau flori. Dacă dăruiai unei femei o camee era indicat ca pe aceasta sa fie sculptat portretul doamnei căreia îi era destinată.

Cameea este bijuteria care a rezistat atâtor schimbări de modă.

Inspirați de istoria, eleganța și unicitatea cameelor am decis sa creem o poveste asemănătoare. Pensiunea Cameea poate fi considerată, pe drept cuvănt, o apariție nouă și unică în peisajul touristic montan românesc.

Am avut grijă să alegem fiecare element astfel încât sentimentele de confort și relaxare să se instaleze în fiecare dintre clienții noștri odată cu trecerea pragului pensiunii. Credem într-o pensiune ideală, într-o experiență completă, pusă în valoare de fiecare detaliu, fie el observabil sau nu.

Situată într-un cadru liniștit, departe de zgomotul orașului, pensiunea Cameea oferă servicii de cazare la standarde ridicate, fiind locul ideal pentru petrecere a timpului liber. Credem în eficiență, motiv pentru care toată aparatura aleasă prezintă o înaltă eficiență energetică, dotările și echipamentele fiind de ultimă generație.Priveliștea încântătoare oferită de munții Bucegi este vizibilă în fiecare din cele 7 camere ale pensiunii Cameea.

Credem în grija pentru clienții noștri, tratându-i ca pe niște prieteni vechi, a căror vizita ne bucură de fiecare dată. La Pensiunea Cameea veți întâlni personal înalt calificat, ce vă va oferi asistență specializată pe parcursul desfașurării activitaților recreative (trasee montane, schi etc.)

Asa cum minunat intitula, Alina Farcas, in blogul DecoTravel Magazine….”Pensiunea din epoca victoriana”

“Daca iti plac iesirile din obisnuit, exclusivismul, iubesti stilul de poveste si inclini catre vintage, atunci ti-ai gasit locul in care poti fi pentru putin timp….printesa..”

Credem în eficiență, motiv pentru care toată aparatura aleasă prezintă o înaltă eficiență energetică, dotările și echipamentele fiind de ultimă generație. Priveliștea încântătoare a crucii Caraiman este vizibilă din fiecare balcon.

Pensiunea Cameea se află în cartierul Zamora, la 1,2 kilometri distanță de gara Poiana Țapului și la 2,6 kilometri de gara Bușteni. Accesul cu mașina se face din DN1. Pensiunea se află în proximitatea parcului Zamora, parcul cu cel mai frumos peisaj de pe Valea Prahovei și la numai 1,9 km de Castelul Cantacuzino.

Toate camerele au baie privată, articole de toaletă gratuite și uscător de păr. Camerele sunt dotate cu televizor cu ecran plat, cu canale prin cablu.

Pensiune Cameea are o bucătărie comună și un living spațios, unde oaspeții se pot relaxa. Printre facilitățile suplimentare se numară un Jacuzzi.

Un sejur la Pensiunea Cameea , va fi cu siguranță o experieță deosebită, aflată sub semnul calității si al bunului gust, ce vă vor face se reveniți!

Valea Prahovei

Cand vine vorba de Valea Prahovei, putem spune ca zona atrage mai mult decat orice zona turistica montana din Romania, pe toata durata anului. Diversitatea punctelor turistice si posibilitatile multiple de petrecere a timpului liber fac din aceasta regiune o destinatie preferata de foarte multi, atat in sezon, cat si in afara lui. Infrastructura actuala si vecinatatea fata de orase mari, precum Brasov, Ploiesti, Bucuresti sunt doar cateva dintre avantajele alegerii unui sejur pe Valea Prahovei. Cele mai apreciate avantaje sunt odihna si relaxarea dobandite in urma unui sejur petrecut intr-un spatiu inconjurat de natura, in aer de munte.

Orasul Busteni

CascadaUrlatoarea_1-mStatiunea Busteni este situata la o altitudine de peste 880 m, avand un climat subalpin, tonic-stimulent, cu aer pur, ozonat si o temperatura medie anuala de +6º C. Factorii climatici sunt benefici in tratarea afectiunilor respiratorii datorita: presiunii atmosferice scazute, puritatatii crescute a aerului si temperaturii scazute. Principalele efecte ale climatoterapiei de altitudine sunt: reducerea iritatiei cailor aeriene, favorizarea vindecarii, si cresterea rezistentei la agresiune termica.

Monumentele naturale Babele, Sfinxul din Bucegi, Cascada Urlatoarea, Grupul Batranilor se afla in preajma orasului. Tot in zona se afla rezervatiile naturale Parcul National Bucegi, Poiana Crucii, cu acces direct prin Telecabina Busteni-Babele.

Pentru turistii care nu cauta neaparat drumetiile montane, exista obiective turistice in zona statiunii:

_1400236963• Casa scriitorului Cezar Petrescu – construita in 1918 (arhitectura traditionala): in prezent aici este amenajat Muzeul Memorial Cezar Petrescu;

• Castelul Cantacuzino (Busteni) – construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino;

• Biserica Domneasca – construita in anul 1889, ctitorie a regelui Carol l si a reginei Elisabeta, se remarca prin arhitectura deosebita, dotarile interioare (icoanele din interior sunt originale, fiind pictate de Gheorghe Tattarescu) si vechimea sa;
• Manastirea Caraiman – o manastire de calugari ce poarta hramul „Inaltarea Sfintei Cruci” si care este amplasata intr-un cadru mirific, chiar la poalele muntelui Caraiman;

• Monumentul „Ultima Grenada” – a fost ridicat in anul 1928 si este dedicat eroului caporal Vasile Musat.

Muntii Bucegi, reprezentati prin varful Caraiman, au fost stropiti de sange romanesc in Primul Razboi Mondial. Crucea Eroilor Neamului, cunoscuta popular si drept Crucea de pe Caraiman, este unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice din zona Valea Prahovei. Aceasta a fost construita intre anii 1926 – 1928 pe Muntele Caraiman, la baza caruia se afla orasul Busteni. Crucea a fost construita la altitudinea de 2291 m, cu scopul de a cinsti memoria eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, iar legenda spune ca acest monument a fost realizat in urma unui vis pe care l-a avut Regina Maria. Monumentul a fost desemnat de catre Guinness World Records drept cea mai inalta cruce din lume, amplasata pe un varf montan. Pentru constructia sa a fost ales varful secundar al Caraimanului, la 2291 m inaltime, fiindca daca s-ar fi construit pe varful principal, la 2325, Crucea nu ar fi fost vizibila decat din apropiere, de pe platou.